Samarbejde med andre organisationer i Ukraine

Danmarks sammenslutning af ukrainere - AUD

En milepæl-begivenhed for danske ukrainere fandt sted den 19. november 2017 - det første skridt hen imod oprettelse af et stærkt ukrainsk samfund i dette skandinaviske land gennem forening af ukrainske ngo'er til fælles velfærd for alle ukrainere i Danmark.

Forhistorie

I dag bor der omkring 10.000 ukrainere i Danmark, adskillige ukrainske organisationer, der opererer i hele landet, temmelig ofte samles ukrainere på fritiden for at støtte deres traditioner. Hvert år finder et stort antal forskellige begivenheder indledt af ukrainere sted i forskellige hjørner af Danmark (koncerter , udstillinger, sportsbegivenheder, velgørenhedsarrangementer), ukrainske lørdags- og søndagsskoler blev åbnet, men der var ingen fuld samhørighed og samarbejde blandt ukrainere. Behovet for dette blev følt, når en af ukrainerne var i en tilstand af forvirring, og når det var nødvendigt at træffe indflydelsesrige beslutninger, der ville have en betydelig indflydelse på alle ukrainere i Danmark. For at samfundet skal være opmærksom på den overvældende overlegenhed og samhørighed hos ukrainere i Danmark og for at få indflydelse, er det nødvendigt at starte med forening og samarbejde mellem ukrainske organisationer i Danmark.

Tre historiske møder og oprettelsen af foreningen

Den 19. november 2017 blev det første møde afholdt med deltagelse af følgende ukrainske organisationer i Danmark: Swallow, Bevar Ukraine, Ukrainian Sports Union og Club Ukraine, initieret af Maria Padovskaya (jf. formanden for Swallow siden 2. december 2017). Mary blev inspireret af ånden i at forene ukrainere under generalforsamlingen for verdens ukrainske kongres i 2015 og 2017. Efter at have hørt rapporten fra UWC-møde, Maria, den 19. november, deltog i UWC's årlige møde i Kiev i august 2017, at kun sammen kan vi overvinde vanskeligheder, løse eventuelle problemer og bevare vores identitet.

Der var tre sådanne møder før oprettelsen af foreningen: 19. november 2017 og 27. januar og 21. april 2018.

Den 18. november 2018 blev det første officielle møde i Koordineringsrådet for Dansk Ukrainers Forening afholdt, hvilket resulterede i valget af formand for Foreningen af ukrainere i Danmark - Lesya Rihalsky (formanden for den ukrainske lørdagskole i København) og næstformanden - Andriy Kuzmina "), godkendte chartret og underskrev en aftale om samarbejde med verdenskongressen for ukrainere og Ukraines ambassade og opfordrede til at samarbejde i de associerede medlemmer: Ukrainsk Dansk Forening, Hjælp Syge Børn, Hjælp Ukraine og det ukrainske centralkomité i rkvu af Danmark. Følgende ukrainske danske organisationer er blevet medlemmer af det nyoprettede forenings koordineringsråd: Swallow, Save Ukraine, Club Ukraine, Sports Union and Fine. Antallet af koordinerende bestyrelsesmedlemmer blev bestemt af antallet af medlemmer fra hver organisation. Medlemmerne af Koordineringsrådet for Svalen var Lesya Rychalska (ukrainsk lørdagskole København), Gennady Torba (Swallow-Ikast) og Ludmila Golovko (Swallow-Randers).

Formålet med foreningen er at konsolidere vores bestræbelser på yderligere samarbejde i forskellige aktiviteter og projekter samt at repræsentere og beskytte ukrainernes interesser i dette skandinaviske land.

Фотогалерея