Samarbejde med andre organisationer i Ukraine

Lånere for soldaten

WAVE

Kontaktperson: Ruslan Telipsky

Lånere for en soldat (MDS) - et uafhængigt frivilligt projekt i Volyn grundlagt i 2015. Projektet sigter mod at yde omfattende støtte til ATO-krigere - primært moralsk, psykologisk og til dels økonomisk. Ved hjælp af iværksættere diversificerer frivillige krigere fritidsaktiviteter, letter deres psykologiske rehabilitering og hurtig social tilpasning bagfra og hjælper med at reducere deres økonomiske omkostninger. Målrettet støtte ydes til familierne til de faldne helte, de sårede, børnene af soldaterne og de demobiliserede soldater. Projektet udvikles hovedsageligt i Lutsk og Volyn-regionen.

Ruslan Telipskiy talte i mange interviews om, hvorfor vi er nødt til at hjælpe soldaterne i projektet ”Patrons for the Soldier” og generelt om behovet for at melde sig ind i frivillige samfund:

Dette er det mindste, vi kan gøre for vores helte, som i går, med deres våben i forsvar, beskyttede vores frihed med dig og vender hjem i dag i et fredeligt miljø. De kan have problemer på grund af en lav tærskel for tolerance eller en øget følelse af retfærdighed. Drenge skal konstant distraheres fra de forfærdelige minder om tabet af brødre - og det er gennem vores ægte opmærksomhed og symbolsk pleje, at vi vil kunne helbrede en smule mentale sår. Husk, hvor mange krigere, "afghanere" i deres tid, efterlod et velhavende samfund, og hvor mange der ikke lykkedes at finde sig i et fredeligt liv. Derfor er det nødvendigt at hjælpe vores kæmpere vende tilbage til et fredeligt liv, så krigen ikke påvirker deres familier, deres børn. Og den vigtigste opgave for vores MCD-bevægelse er ikke at lade fyrene være alene med disse problemer. Nogle gange er det let at se disse mennesker og finde de rigtige støtteord. Det er værd at indse, at vi ved at samle skuldrene sammen virkelig kan redde ikke kun ens liv især, men også bidrage til den bedre skæbne i vores land som helhed.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/171329793258000/