PROJEKTER

Installation af Shevchenko-mindesmærket på Yulanda

26.08.2019

Taras Shevchenko, ukrainsk digter, forfatter, kunstner, videnskabsmand, offentlig figur. (1814 - 1861)

Et symbol på kampen for frihed, retfærdighed, uafhængighed og demokrati.

"Kæmp, overvinde, Gud hjælper dig, for dig sandhed, for din ære og hellige vilje"

Målet

I flere århundreder har Taras Shevchenko betaget mere end en generation af ukrainere med hendes styrke, dybde i tro og urokkelig vilje til at kæmpe for uafhængighed. I sine uforglemmelige digte genskabte han ukrainernes inderlige forhåbninger om at genoplive og opbygge en uafhængig stat og deres landes ubegrænsede kvaler for frihed og retfærdighed. Fra 47 år med Taras Shevchenko's liv: 24 år forblev han i livskraft, 10 - i eksil og resten - under opsyn af kønsmænd. Men selv i dette korte tidsrum har han gjort meget og efterladt et fremtrædende præg i ukrainsk historie.

Formålet med mindepladen er at bevare en del af vores kultur, at ære og lære børn at værdsætte en som ingen anden, at i deres kreativitet afbilde ukrainernes ønske om at genoplive og opbygge en uafhængig stat. Han viste og gengav i sine uforglemmelige vers al sin landes ubegrænsede længsel efter vilje og retfærdighed. Det er en kontinuerlig proces med national genoplivning, uden hvilken ukrainere er spredt over hele landet, såvel som diasporaen ikke kan eksistere uden forbindelse med dens befolkning. Og vejen til ukrainsk ligger gennem Shevchenko.

Appel til kommunen

Der er mange monumenter, mindesmærker og mindesmærker til ukrainske Kobzarov i mere end 25 hovedstæder i verden, mange andre byer og landsbyer i mere end 35 lande. Danmark er et multinationalt, åbent og demokratisk land, hvorfor danske ukrainere, hvoraf der er omkring 10.000 i dette skandinaviske land (hvoraf de fleste er koncentreret på Jyllands halvø), bliver bedt om at hjælpe med at støtte ukrainernes ønske om at holde kontakten med deres folk og vise alle hvor vigtigt det er for beboerne at kæmpe for deres frihed, uafhængighed og demokrati. Der er mange monumenter, mindesmærker og mindesmærker til det ukrainske Kobzarov i mere end 25 hovedstæder i verden, mange andre byer og landsbyer i mere end 35 lande. For den gennemsnitlige borger, der går forbi plaketten, vil der være en stor mulighed for at kende essensen af ​​vores folk, forstå vores oprindelige forhåbninger om frihed og uafhængighed og forstå vores værdiers system.

Historie. Idéen.

I krigens første år i den østlige del af Ukraine, i 2014, blev Organisationen af ​​svalen kontaktet af en velgørende organisation fra Ukraine - Frivillighedscentret "Ukrainsk kirke - ukrainske forsvarere" ved Kharkiv-Poltava stift fra den ukrainske autocephalous ortodokse kirke, bistået af biskop Athanasius kunne til de ukrainske forsvarere i den østlige del af Ukraine. Før krigsudbruddet havde organisationen kørt sit eget offentlige velgørenhedsprojekt, ”Foreviget den store ukrainers hukommelse,” i 17 år gennem mindesmærker og mindesmærker. Swallow lærte om verdenscongressen for ukrainere, som vi er medlem af.

På dette vanskelige tidspunkt for Ukraine bad Frivillighedscentret os om at hjælpe med termisk undertøj til soldaterne, da alt manglede kritisk, og vinteren nærmet sig snart ...

Takket være vores Facebook-handling, takket være mange ligeglade ukrainere, var vi i stand til at samle de købte 60 sæt termisk undertøj, et par dusin soveposer og 25 rejsesæt og videresende til militæret. Takket være vores støtte, blev vi på sin side lovet at oprette en mindesmærkeplade i sort poleret granit (basalt) med et portræt af den store Kobzar (det første selvportræt af digteren i 1840 - året da han gik ud) den første Shevchenko Kobzar) med teksten, som kommunen ville godkende.

Dette er, hvordan ideen / ønsket om det / som vi stadig prøver at bringe til live, blev til ...

Vanskeligheder

Projektet kan gennemføres i samarbejde med Ukraines ambassade inden for budgetprogrammet 1401110 "Finansiel støtte til at sikre et internationalt positivt image af Ukraine, sikre aktiviteterne i det ukrainske institut, foranstaltninger til at støtte forbindelserne med ukrainere, der bor uden for Ukraine" dog havde Swallow allerede givet op på to kommuner i Midlands (Ikast og Randers). I forbindelse med denne situation ønsker vi at appellere til alle ukrainere - som har mulighed for at adressere din kommune med en sådan skriftlig appel, er et skridt for at få denne intention til at komme til live. Ideer til tekst på plaketten er også velkomne.