SAMARBEJDE

Om UWC

UWC information

Verdenserkongressen for ukrainere (UWC) er et internationalt koordineringsorgan for ukrainske samfund i diasporaen, der repræsenterer interesserne for over 20 millioner ukrainere. UWC anerkendes af FNs Økonomiske og Sociale Råd som en ikke-statslig organisation med særlig rådgivningsstatus.

UWC-netværk

UWC har et netværk af sammensatte organisationer og kontakter med ukrainere i 53 lande.

  • UWC inkorporerer ukrainske medlemsorganisationer fra følgende lande: Australien, Argentina, Belgien, Bulgarien, Bosnien-Hercegovina, Brasilien, Det Forenede Kongerige, Armenien, Grækenland, Georgien, Danmark, Estland, Spanien, Italien, Kasakhstan , Canada, Letland, Litauen, Moldova, Tyskland, Norge, Paraguay, Polen, Portugal, Den Russiske Føderation, Rumænien, Serbien, Den Slovakiske Republik, Amerikas Forenede Stater, Ungarn, Uzbekistan, Frankrig, Kroatien, Tjekkiet og Schweiz.
  • UWC har tilknyttet medlemmer fra følgende lande: Moldova, Holland, New Zealand, De Forenede Arabiske Emirater, Singapore, Slovenien, Tyrkiet og Sverige.
  • UWC har også forbindelser med ukrainere i følgende lande: Østrig, Aserbajdsjan, Hviderusland, Irland, Luxembourg, Makedonien, Mozambique, Sydafrika, Thailand, Finland og Chile.

UWC's vigtigste mål

UWC's vigtigste mål er:

  • Fremme enhed og repræsentere det ukrainske folks interesser over hele verden;
  • At støtte og koordinere et internationalt netværk af sammensatte organisationer, der fremmer udviklingen af Ukraines religiøse, sproglige, åndelige, historiske, kulturelle og sociale arv;
  • Støtte Ukraines uafhængighed, territoriale integritet, national identitet og økonomisk udvikling;
  • Styrke forbindelsen mellem ukrainske samfund og ukrainere i diasporaen med Ukraine, herunder regeringen og civilsamfundet;
  • Pas på og beskyt ukrainske og ukrainske samfunds rettigheder, sociale status og interesser, uanset hvor de ikke krænkes eller trues;
  • Fremme principperne for demokrati og menneskerettigheder i verden, herunder observation af demokratiske processer, såsom under valg og folkeafstemninger, og samarbejde med regeringer, folk, organisationer og enkeltpersoner for at nå de førnævnte mål i en ånd af fred, frihed, lighed og retfærdighed.

UWC-råd og -udvalg

Tolv (12) UWCs faste råd og kommissioner er aktivt involveret i spørgsmål, der spiller en afgørende rolle i det ukrainske samfunds liv. De behandler spørgsmål relateret til menneskerettigheder og borgerrettigheder, De Forenede Nationer, bevidsthed om verdenssamfundet om Holodomor, uddannelse, offentlig forvaring, bistand til ukrainere i udlandet, videnskab, kultur, bekæmpelse af menneskehandel, medierne, bevægelsen og sportsmedier og sport.

UWC har også humanitære initiativer (herunder beskyttelse af patriot), koordineringsudvalget for støtte til Ukraine, Udvalget for Støtte til Økonomisk Udvikling i Ukraine og Verdenskommissionen for at markere UWC's 50-års jubilæum.

Moderne UWC-aktiviteter

UWC fremmer konsolidering af verdens ukrainske på alle måder; styrke og udvide sit netværk og styrke dets indflydelse i at fremme aktuelle ukrainske spørgsmål internationalt.

UWC lægger særlig vægt på: styrkelse af den internationale koalition for at støtte Ukraine med at beskytte dens territoriale integritet; frigivelse af ukrainske politiske fanger, der er tilbageholdt af russiske myndigheder, og beskyttelsen af ukrainske ukrainske menneskers, nationale og religiøse rettigheder og friheder i den ulovligt besatte russiske krimføderation og i den østlige del af Ukraine og ukrainere i Den Russiske Føderation; modvirke russisk forkert information og formidle ægte oplysninger om Ukraine ved at fremhæve dens fremskridt med at reformere, modernisere og bekæmpe korruption; yde humanitær bistand til Ukraine til at overvinde virkningerne af russisk aggression; støtte til Ukraines europæiske integrationskursus og dens tiltrædelse af Den Europæiske Union støtte Ukraines Euro-Atlanterhavskurs og tiltrædelse af NATO; yde økonomisk og teknisk bistand til Ukraine af det internationale samfund og fremme Marshall-planen for Ukraine; give Thomas autocephaly fra den ukrainske ortodokse kirke i Kiev-patriarkatet; anerkendelse af den ukrainske græske katolske kirkes patriarkalske status; anerkendelsen af Holodomor fra 1932-33 som folkemord mod det ukrainske folk, der allerede er begået af 17 lande i verden, og løsningen af fælles historiske ukrainske-polske spørgsmål gennem uddannelse og forsoning.

UWC-samarbejde med internationale institutioner

UWC fremmer aktivt aktuelle ukrainske spørgsmål på internationale fora og møder med ledende FN, EU, Europarådet, NATO og OSCE embedsmænd.

UWC-kontakter

UWC-hovedkvarter
145 Evans Ave., Suite 207
Toronto, ON M8Z 5X8 Canada
Telefon: (416) 323-3020
Fax: (416) 323-3250
E-mail: uwc@ukrainianworldcongress.org

UWC-repræsentation i Ukraine
01023, Kiev, prov. Lipsky 3, af. 6
Ukraine
Telefoner: +380442533347 og +380442534228
E-mail: uwc.ukraine@ukrainianworldcongress.org

UWC-repræsentantkontoret for internationale forbindelser
72 Charlemagne Boulevard
1000 Bruxelles, Belgien
Telefon: +32 489 629 049 (M. Yaroshevich) og +32 472 602 487 (D. Panchuk)
E-mail: m.iaroshevych@ukrainianworldcongress.org; dmytro.panchuk@ukrainianworldcongress.org

UWC-websted og sociale netværk

Mere information om UWC på ukrainsk og engelsk findes på dets websted:
www.ukrainianworldcongress.org
Facebook: https://www.facebook.com/UWCongress/
Twitter: https://twitter.com/UWCongress