PROJEKTER

Bevaring af graven til Grigory Malanchuk

22.08.2019

Grigory Malanchuk

(03/09/1902 - 20/08/1978)

Restaurering og konservering af graven for den kendte ukrainske filosof professor ved Københavns Universitet Hryhoriy Malanchuk (03.09.1902 - 20.08.1978), beliggende på Vestre Kirkegård Kirkegård i København.

Hryhoriy Malanchuk underviste i ukrainske studier og ukrainsk ved Københavns Universitet, var en aktiv borger i det danske samfund, men glemte aldrig sin ukrainske oprindelse. Hryhoriy Malanchuk var leder af det ukrainske samfund i Danmark fra 1946 til 1961 og motiverede altid andre ukrainere til ikke at glemme, hvor de kom fra.

I Vesteuropa, USA og Japan er Malanchuk kendt og hædret som en af ​​de førende filosoffer i det 20. århundrede. Turister fra hele verden besøger hans grav. Det er grunden til, at vi - ukrainerne skal huske og ære den enestående figur i ukrainsk historie. At bevare den kulturelle og videnskabelige arv fra det ukrainske folk i verden.

I 60'erne og 70'erne var Gregory Malanchuk velkendt i Europa og videre for sine fortolkninger af Soren Kierkegaards værker og var en af ​​grundlæggerne af Kierkegaard Study Circle. Hans artikler og bøger, forord til Kierkegaards udgaver med omfattende kommentarer, blev oversat fra dansk til tysk, fransk, italiensk, hollandsk, portugisisk, japansk og engelsk. Hans værker er blevet anerkendt over hele verden.

Den største skæbne ironi er måske, at Malanchuk navn ikke ens betød noget for de intellektuelle og filosoffer i hans hjemland, som var skjult i filosofiens historie - så det er indlysende, at hans værker ikke kun blev oversat til ukrainsk, men ikke engang blev nævnt i akademiske filosofiske kredse. Selvom Malanchuk selv var overbevist om, at det mest og vigtigste han gjorde for Ukraine var relateret til hans selvopofrende kierko-regionale forskning. Ukraine har altid været - og igen i form af symbolsk rodfæstelse - til stede i Malanchuk-verdens eksistentielle dimensioner. Talrige studerende, venner og besøgende af Kierkegaard Society stiftet af ham husker, at de ved aftenens dialogmøder gentagne gange blev serveret lækkert ukrainsk brød, som kunne købes på nogle københavnske bagerier.

I Malanchuk's Kierko-etnografiske værker syntes lærdeens konstante behov for at pege på hans ukrainske oprindelse, uanset hvor en sådan lejlighed opstod, at bekræfte dramaet om en "mistet ukrainsk mand", der havde mistet sin sans for selvretfærdighed.

Projektet blev implementeret i samarbejde med organisationen Swallow, Ukraines ambassade, den ukrainske kirke i Danmark og finansieringen af ​​Ukraines udenrigsministerium. Gravens holdbarhed er blevet forlænget med 20 år, plejen af ​​graven med 11 år, inklusive restaurering af gravstenen.