En sommerlejr for børn, der er berørt af krigen i det østlige Ukraine.

Det vides, at Ukraine som et resultat af den militære konflikt har modtaget mere end halvanden million IDP'er fra Donetsk og Luhansk-regionerne. Cirka en halv million børn er stadig tilbage i de besatte territorier. Under den militære konflikt blev omkring ti tusinde mennesker dræbt, herunder mere end to tusind ukrainske servicemænd. Næsten alle har familier, hustruer, børn. For mange børn af krigsofre har tabet af en far eller mor ført til en dyb psykologisk krise. Mange familier og børn har ikke kun brug for materiel, men også psykologisk hjælp. Desværre er den ukrainske stat ikke i stand til at søge sådan psykologisk hjælp. Mange af disse opgaver er blevet udført af frivillige organisationer, private iværksættere og den ukrainske diaspora.

Lejr 2015

Læs mere

Lejr 2016

Læs mere

Lejr 2018

Læs mere

I 2014 opstod ideen om at organisere en sommerlejr for børn dræbt i ATO i Danmark. Dette var den nye arbejdslinje for organisationen Swallow. En flok udfordringer og udfordringer ventede os fremad. Projektet, som gennemgik vejen for første gang på egen hånd, formåede at organisere turen under ledelse af Maria Padovskaya og mange frivillige, der besvarede anmodningen i en så vanskelig tid for Ukraine.

Formålet med sommercampen:

Giv børn nye oplevelser og positive følelser væk fra den triste hverdag. Vi er overbeviste om, at sommerlejr er en fantastisk måde at sætte et smil på deres ansigter, få nye bekendtskaber og måske endda venner. Formålet med lejren er ikke kun muligheden for at distrahere børnene fra den frygtelige situation, som ingen børn skal komme i, men også at vise dem et vidunderligt land, renlighed omkring os og venlighed og venlighed over for hinanden, men også danskernes åbenhed og venlighed overfor til disse små ukrainere.

Børn lytter altid til Danmarks historie under lejrene. De er forbløffet over så enkle ting som drikkevand direkte fra hanen; de er forbløffet over de interessante biblioteker, der ønsker at blive længere, de smukke, rene grønne parker og praktisk offentlig transport. Vi diskuterede også med børnene alle grundene til, at det danske samfund fungerer så godt. Vi var enige om, at udøvende direktør i Danmark lytter til sine borgere. Men først og fremmest er folk ansvarlige for deres handlinger og foreslår ændringer, hvis der er noget, der ikke fungerer i samfundet.

Det er en mulighed for at vise og lade børn føle, at Ukraines fremtid afhænger af dem, af de beslutninger og handlinger, de vil tage hver dag i fremtiden.

For det første er børn, der aldrig har været i udlandet, inviteret til lejren. De fleste af disse familier kan ikke betale deres børn en ordentlig ferie, hvorfor dette projekt er meget vigtigt.

Tidligere års erfaring:

Erfaringerne fra tidligere år viser, at børn, der har deltaget i sommerlejren, har bragt smil til deres ansigter, bliver mere åbne og interesseret i nye steder og kulturer. Nye bekendte fortsatte, selv efter at de vendte tilbage til Ukraine. Børn fik et ønske om at lære et fremmedsprog, 35% af børnene, der blev tilmeldt Plast (ukrainsk spejderorganisation).

En psykologisk test fra en psykolog, der deltog i lejren i 2016, viste angst hos 51% af børnene i begyndelsen af lejren og et fald i angst hos 30% af børnene i slutningen af lejren. Derudover skal det bemærkes, at den samlede positive indvirkning på alle børn af lejerdeltagerne. Derfor er det sikkert at sige, at turen til Danmark bidrog til deres videre udvikling i fremtiden. Psykologer og frivillige har etableret et tillidsforhold til børn under lejren og fortsætter med at rådgive børn på et socialt grundlag, når det er nødvendigt.

Sommercampen i 2015 var begyndelsen på et langsigtet samarbejde med mange offentlige organisationer og frivillige fra følgende områder: Kyiv, Zhytomyr, Khmelnytsky, Ternopil, Lviv, Volyn, Cherkasy, Mykolaiv, Sumy, Dnipropetrovsk, Donetsk og Donetsk. Det er fra disse områder, at 59 små ukrainere besøgte Danmark igen i 2016.
I 2018 er samarbejdet med oblasts øget, med Poltava oblast føjet til listen ovenfor.

Arrangører af projektet:

  • ukrainske ungdomsorganisation i Danmark sluger
  • frivillig organisation af NGO "Hjælp børn af helte", Lviv
  • et team med aktive frivillige i Ukraine og Danmark.

Dette projekt er en velgørenhedsorganisation, projektet er organiseret og implementeret gennem:

  • aktiv deltagelse af frivillige fra Ukraine og Danmark,
  • hjælp fra projektpartnere,
  • fundraising til transport, logi, mad og fritid.

Projektbetingelserne indeholder hverken en økonomisk vederlag til arrangørerne eller betaling for deltagelse i projektet.

I 2014 undersøgte den danske turist- og rekreationsspecialist Linda Nuholm virkningen af Blue Cross sommerlejre. Resultaterne af undersøgelsen viste især, at:

  • børn udvikler selvtillid og selvtillid, lærer nye færdigheder,
  • Børn opretter tæt venskab, hvilket forbedrer deres sociale kapital,
  • En sommerlejr er et frit område, hvor dit barn kan bo uden for deres hjem og glemme al spændingen i et stykke tid.