PROJEKTER

Oversættelse af bogen om Ukraine til dansk

30.11.2018

«Bog-rejse. Ukraine» er en præsentation af hele landet

Book Madrovka Ukraine

«Bog-rejse. Ukraine» er en landsdækkende præsentation - et mesterværk, der er tilgængeligt for både voksne og børn, ukrainere og udlændinge, lærere, politikere og professorer og almindelige borgere.

Bog-rejse. Ukraine er ikke en guide eller en lærebog. Dette er levende illustrerede kort over ukrainske byer og regioner udarbejdet af brancheeksperter. Dette er inspirerende personligheder, naturundere, store historiske begivenheder, arkitektoniske mesterværker. Bogen Rejser Ukraine. Mere end 1.200 fremragende fakta om Ukraine og hver af 1.200 fakta er en sætning, der ikke kun taler om det vigtigste, men skaber intriger, opmuntrer til at fortsætte og lære om Ukraine. Hver faktum er også illustreret på en visuel måde, der supplerer og giver den en følelsesladet farve.

På rejsebogens sider nævnes de vigtigste historiske begivenheder, viser det økonomiske potentiale, introducerer læseren til de gamle traditioner og nutidig kunst, undrer sig over de videnskabelige opdagelser, kulturelle og sportslige sejre på verdensplan. Blandt historierne, der fandt deres plads på publikationens sider, er ikke kun fremragende fakta, men også tragedier fra de ukrainske og krim-tatariske folk, kultur, natur og mere.

Projektets hovedmål er at fremme Ukraine som et moderne, europæisk land med en ekstremt interessant, enorm turistinfrastruktur. Det er en formidling af historiske begivenheder, interessante fakta og opdagelser, inklusive dem, der ikke kun har påvirket Ukraine, men hele verden.

Projektimplementeringsplanen er en distributionen af ​​bogen på dansk i bibliotekerne i de største byer i Danmark for at formidle information om Ukraine til forskellige dele af befolkningen, herunder almindelige borgere og til at opfordre dem til at besøge Ukraine.

Dette projekt er muligt i samarbejde med Ukraines ambassade og med delvis finansiering af Udenrigsministeriet. Book-Journey Ukraine har således en chance for at komme ind i de danske statsstrukturer, organisationer og virksomheder i hænderne på politikere, videnskabsmænd, prominente repræsentanter for det danske samfund osv. Dette er en opgave for vores ukrainske diplomater i Danmark at opfordre ikke kun til at blive bekendt med Ukraine på siderne i bogen, men også til at tilskynde til samarbejde inden for erhverv, kultur og turisme.

Ny retning

På baggrund af bogen er der allerede taget en serie tegneserier, som er så enkle i deres opfattelse, at de let forstås af selv de mindste børn. For eksempel anbefaler vi at se en tegneserie om Tjernobyl.

Den første del af den animerede serie:

Anden del af den animerede serie:

Den største hindring i den endelige implementering af projektet er minimumsgrænsen for trykning af forlaget Knigolav - 1.000 eksemplarer. Delvis MFA-finansiering kan kun dække 500 eksemplarer. I denne forbindelse er der et tilbud for alle at støtte projektet og betale for rejsebogen i 2019-2020 med den endelige gennemførelse af projektet i 2021.

Abonnement https://lastivka.nemtilmeld.dk/45/