SAMARBEJDE

Deltagelse i det årlige møde på verdenscongressen for ukrainere

2014

Den 28.-30. august 2014 blev det årlige møde for den ukrainske verdenskongres (UWC) afholdt på Taras Shevchenko National University of Kiev. De blev overværet af over 100 deltagere fra hele verden.

Den 28. august modtog universitetsrektionsakademikeren Leonid Hubersky en UWC-delegation bestående af præsident for verdens kongressen for ukrainerne Yevgeny Choli, hans stedfortræder Olesya Sushko, udøvende administrator Lesia Shubelyak og UWC-repræsentanten i Ukraine Svyatoslav Yurash. Deltagerne diskuterede verdens ukrainske opgaver i en vanskelig periode for vores land, mulige måder at støtte og yde reel hjælp.

2015

Den 10.-13. september 2015 afholdt verdens ukrainerkongres et møde i Madrid. Den officielle åbning af mødet fandt sted i de prestigefyldte lokaler på Cervantes Institute, det verdenskendte spanske kulturcenter. Høje embedsmænd fra Spanien, Ukraine og Canada, der deltog i mødet, var til stede på mødet. De modtog også hilsener fra præsidenten, premierministeren, formanden for Verkhovna Rada og Ukraines udenrigsminister.

UWC-præsident Eugene Czolij holdt en tale, der fremhæver UWC's kerneaktiviteter i det forløbne år, hvor han understregede Ukraines støtte i dens fortsatte kamp mod den russiske aggressor for at bevare dens uafhængighed og territoriale integritet. Som understreger, at begivenhederne i det østlige Ukraine er en global krise, mindede UWC-præsidenten deltagere om, at Ukraine forsvarer europæiske værdier og stopper Rusland med at flytte til Vesten.

UWC-rapport i Madrid

2017

Den 25.-30. August 2017 fandt den årlige generalforsamling for den ukrainske verdenskongres (UWC) og UWC's 50-års jubilæum i Kiev og Lviv sted. Den årlige generalforsamling blev afholdt på Kyiv National University. Taras Shevchenko blev mødt af 206 delegerede og gæster fra 32 lande. Deltagerne på den årlige generalforsamling på verdens kongressen for ukrainere (UWC), ledet af UWC-præsident Eugene Choliy, deltog også i en speciel samling i Ukraines udenrigsministerium i anledning af 50-årsdagen for UWC, ledet af Ukraines udenrigsminister Pavlo Klimkin.

25. august. Den 26. august 2017 blev 50-årsdagen for verdens ukrainerkongres (UWC) fejret i Art Arsenal med præsident for Ukraine Petro Poroshenko og hans kone, leder af den ukrainske ortodokse kirkes patriark Filaret, og hans kone af den katolske kirkes patriark Svyatoslav (Shevchuk) og andre religiøse ledere og statslige højtstående embedsmænd i Ukraine, diplomater fra forskellige lande i verden og repræsentanter for det ukrainske civilsamfund. Den 27. til 29. august fandt dage med den ukrainske diaspora sted i Lviv inden for rammerne af hvilken den internationale videnskabelige og praktiske konference "UWC om 50 år og derover: En europæisk kontekst" blev afholdt. Deltagere og gæster af begivenheden var i stand til at diskutere emnerne til styrkelse af ukrainske samfund ved dannelse af opinionen i bopælslandene, ukrainsk uddannelse som en faktor til at bevare national identitet i udlandet og drøftede også spørgsmålene om dannelse af billedet af et nyt Ukraine i verden.

Som en del af dage med den ukrainske diaspora, lagde delegerede blomster ved monumenterne i Taras Shevchenko og ved loftet for Heroes of Heavenly Hundred i Lviv.

Et betydeligt antal fester til minde om UWC's jubilæum bekræftede vigtigheden af, at mange ukrainere, der bor i udlandet over mange år, har den eneste årsag til velstand, velstand og en lys fremtid for Ukraine.

UWC-møde 2017

2018

"Lad os styrke ukrainsk statsskab for en bedre fremtid i lyset af farerne, som Den Russiske Føderation udgør for Ukraine og verden", er sloganet fra XI World Congress of Ukraines (UWC), der blev afholdt i Kiev den 22. til 27. november 2018. Dette års kongres opsummerede de fem-årige aktiviteter i alle UWC-organisationer og dannede en vision for deres fremtid ved at vælge et nyt kongresstyringsorgan under ledelse af den nye præsident Paul Grod.

I deres indlæg opfordrede foredragsholderne til de årlige møder samfundets medlemmer til at arbejde mere sammenhængende og koordineret med de fælles udfordringer, som Ukraine står overfor, og mindede om, at alle ukrainere, uanset bopæl, skulle fungere som et folk.

”Den ukrainske diaspora er en af de mest magtfulde diasporas i verden, fordi vi er en. Det vigtigste for os nu er at skabe en strategi for yderligere samarbejde i diasporaen for at beskytte ukrainsk suverænitet. Vi er nødt til at have meget stærke samfund, der vil blive den moralske rygrad i Ukraine, samt fokusere på institutioner, ”sagde Pavel Grod, præsident for den ukrainske canadiske kongres, under plenumsmødet.

Ifølge Paul Grod er det opbygningen af stærke institutioner gennem åbningen af ukrainske skoler, kirker, kunst, handel og professionelle organisationer i udlandet, der kan bevare ukrainsk identitet i diasporaen og forhindre tab af millioner af ukrainere gennem assimilering.

248 delegerede fra 26 lande deltog i verdenskongressen i 2018, herunder begivenheder, der blev dedikeret til 85-årsdagen for Holodomor. Det var den 24. november, at der blev afholdt et møde i Det Internationale Forum "Ukraine husker-verden anerkender" for at mindes 85-årsdagen for Holodomor, som blev overværet af Ukraines præsident, udenlandske statschefer og gæster fra mange lande i verden. Der var også statlige sorgbegivenheder og mindesmærke for Holodomor-ofrene nær Holodomor Victims Memorial. Kl. 16.00 fandt et landsdækkende minut af stilhed og "Tænd et lys" -handlingen sted, denne dag blev fyldt med sorg og sorg.