Om Ukraine

Ukraine er det største land i Central- og Østeuropa. Landet har et areal på 603.628 km². Det grænser op til Hviderusland i nord, Polen, Slovakiet og Ungarn i vest, Rumænien og Moldova i sydvest, Rusland i øst og nordøst. I syd og sydøst er Ukraine omgivet af Sorte- og Azov Havet.

Ukraine er en enhedsstat. Det består af 24 regioner, den autonome republik Krim og to byer med særlig status: Kiev er hovedstad og den største by er Sevastopol. Ukraine er en parlamentarisk republik. Det højeste organ af statsmagt er Ukraines Verkhovna Rada, og Ukraines præsident er statsoverhovedet

 • Præsidenten er Volodymyr Zelensky
 • Premierminister Groysman Vladimir Borisovich
 • Formand for Ukraines Verkhovna Rada Parubiy Andriy Volodymyrovych

Ud fra befolkningsstørrelsen tager Ukraine ottende pladsen i Europa. Den sidste folketælling i 2001 viste at der bor mere end 48,4 millioner mennesker i Ukraine. 77,8% af disse er ukrainere, 17,3% er russere.

 • Ukraines hovedstad er Kiev
 • Det officielle sprog er ukrainsk

Ukraine opnåede uafhængighed fra Sovjetunionen den 24. august 1991.

Ukraine er et landbrugsland med med hovedvægt på råvareproduktion. Ukraines landbrug er en af ​​de førende sektorer i Ukraines økonomi.

Foruden den stabile levering af fødevarer af høj kvalitet med fokus på fødevaresikkerhed til overkommelige priser til den ukrainske befolkning, er Ukraines landbrug i stand til at yde et væsentligt bidrag til at løse verdens sultproblem. Ukraines produktionspotentiale er meget større end landets markeds forbrug. Landbrugsarealer dækker 42 mio. hektar eller omkring 70% samlede landets areal.

Ukraines nationale valuta er Hryvnia (UAH). Man kan veksle euro, amerikanske dollars i alle banker og vekslingskontorer. Du kan betale med et internationale kreditkort næsten overalt, med undtagelse af markedespladser og små butikker.

Krigen i det Østlige del af Ukraine eller Donbas

Siden april 2014 er Ukraine i krig med Rusland. Den militære konflikten blev startet af Rusland, som annekterede Krim og derefter invaderede russiske tropper Donbas regionen i Østukraine og der har været en række af pro-russiske demonstrationer samt erklæring af “stats uafhængighed” DFR og LFR. Konflikten er international og blev til langvarige bevæbnede russiske aggressioner mod Ukraine. Geografisk set den er lokal og dækker dele Donetsk og Lugansk region.

På trods af de mange beviser om deltagelse af russiske soldater og Ruslands engagement i krigen, anerkender Rusland ikke officielt sin invasion af Ukraines territorium, derfor har Ukraine ikke erklæret Rusland krig. En række ukrainske politikere har kaldt krigen i det østlige Ukraine for en "hybrid krig" mellem Rusland og Ukraine. Rent juridisk fortsætter Ukraines Anti-Terrorism Operation i den østlige del, som er blevet døbt De Forenede Staters operation siden 2018. Russiske myndigheder har gentagne gange erklæret deres afvisning af anti-terror operationen og krævet, at dens afslutning og begyndelsen af ​​forhandlinger med de illegitime ledere fra de erobrede områder.

Militære handlinger i Donbass begyndte med den russiske erobringen af de ukrainske byer: Slavyansk, Kramatorsk og Druzhkovkaden den 12. april 2014. Operationerne blev ledet af officerer fra de særlige tjenester i Den Russiske Føderation, hvor russiske sabotører tog våben fra de lokale politiafdelinger og videregav den til lokale kollaboratør, som sluttede sig til de russiske rækker. Uden at møde modstand fra de lokale myndigheder i Ukraine, og nogle gange åbent samarbejde, tog russiske sabotører kontrollen over Gorlovka, Donetsk og Luhansk gennem små angreb i de følgende dage. Den 13. april 2014, som svar på invasionen af ​​sabotage enheder, annoncerede Ukraines fungerende præsident Oleksandr Turchynov starten på antiterrorizm operationen.Specielle styrker fra Ukraines sikkerhedstjeneste og Ukraines væbnede styrker, som blev sendt til regionerne Slavyansk og Kramators tog den første kamp om morgenen den 13. april i Semenivka, en forstad til Slavyansk, hvor de faldt i et baghold af prorussiske militante, hvor STU kaptajnen “Alfa” blev dræbt.

På trods af krigen i det østlige Ukraine: Donetsk og Lugansk regionerne, blomstrer turismen i Ukraine. Ukraine er et land som ligger på korsvejen mellem Central- og Østeuropa, mellem Syd og Nord. Det grænser op til Rusland og ligger ikke langt fra Tyrkiet. De Karpatiske bjerge er velegnet til skiløb, vandreture, fiskeri og jagt. Alle, der besøger den Ukrainske del af Karpaterne forelsker sig i deres majestætiske, smukke og uendelige udsigter samt uforglemmelig lokal kultur.

Ukraine har sine egne vinmarker, hvor man producerer vin, det er et stort antal af gamle slotte, historiske parker, ortodokse - og katolske kirker, flere synagoger og moskeer. Kyiv er Ukraines hovedstad, den har mange unikke bygninger såsom Sophia katedralen og brede boulevarder. Verdensberømte byer såsom havnebyen Odessa, som ligger ved Sortehavets kyst er stor turistattraktion om sommeren og gamle Lviv i det Vestlige Ukraine,som har bevaret sin arkitektur og identitet, vil fange turisterne med deres originalitet and middelalderens klima.

Forresten om Lviv ... Hvis der er for mange mennesker for dig i Prag, er det værd at kigge på Lviv, der er kendt som det "nye Prag". Men du skal skynde dig, indtil videre er byen helt "åben". Efter ordene fra Lviv-borgmester Andriy Sadovy, "hvis Kiev er hjertet af Ukraine, er Lviv dens sjæl." Lviv er en fantastisk by med traditionel ukrainsk musik, mad, arkitektur og historie, hvor stor erfaring og nye trends bliver kombineret.

Her er grunden hvorfor det ukendt vidunder i Europa skal være på din rejse liste:

Se disse video og du forstår alt navnte overnfor:

 1. Ukraine er mit hjem
 2. Ekstraordinært Ukraine
 3. Det er billigt i Ukraine
 4. De 11 bedste steder at besøge i Ukraine
 5. Byer i Ukraine - Kiev, Kamianets-Podilskyi, Khotyn, Chernivtsi og Lviv
 6. Hvorfor besøge Kiev
 7. Traditionel mad i Ukraine