Begivenheder, møder, projekter

Dag for ukrainisk kultur

27. oktober 2019

Brande
12.00-18.00

Den 27. oktober afholdes dagen for ukrainsk kultur i Danmark for anden gang i Danmark.
Højdepunktet på ferien er en ægte historisk ukrainsk messe, der smager ukrainsk køkken samt dans, musik og underholdning.

Projektet tager sigte på at demonstrere det ukrainske folks kulturarv, herunder populært gammelt ukrainsk kunsthåndværk såsom keramik, tømrerarbejde, vævning, skræddersy, smed, produktion af våben, pels, læder, linned, uld, sten, glasproduktion , dekorationer osv. Ikke kun vil de være i stand til at se og købe, men også forsøge at gøre dem selv under vejledning af mestrene i deres håndværk fra Ukraine.

Projektet tænker på et sæt aktiviteter, der sigter mod at uddybe Ukraines kulturarv: dans, musik og sjov med deltagelse af feriebørn.

Der er mange interessante og uventede ting at gøre.

Glem ikke dine små, de har noget at gøre!

Organisationer arbejder hårdt for at gennemføre projektet: Swallow, Save Ukraine, Ukrainian Sports Union. Årets begivenhed finder sted i Brande i de ekstraordinære lokaler i Remisen Brande, bygget i 1913 som en af de centrale togstationer for Brande-Guieu-Herning.

I slutningen af 1960'erne blev ca. 500 arbejdstagere ansat på Remisen Brande station og 14 lokomotiver blev serviceret. I mangel af plads blev lokomotiver tændt på en karrusel, som stadig er bevaret ... Det sidste tog forlod Remisen i 1969. Efter renovering bruges rummet til koncerter, banketter og fælles aktiviteter.

Dette er et fantastisk sted at formidle et klima med historie og kultur i gamle tider ... Besøgende er også overrasket over ting som en mobilbar, der bevæger sig på gamle sviller, og indgangen til toilettet er en slags restaureret vogn ... Værelset er stadig bevaret ... Det er bare et must se ...

Фотогалерея